Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (2024)

Payment Service Providers zijn bedrijven die online betalen voor je regelen. Je kan daarbij gebruik maken van verschillende online betaalmethodes zoals iDEAL, creditcards, incasso’s, PayPal, Bancontact en bijvoorbeeld Sofort voor verkopen aan Duitse klanten.

In Nederland zijn er meer dan 20verschillende partijen actief en dat maakt de markt niet erg overzichtelijk. Er zijngrote verschillen in detarievenvoor bijvoorbeeld iDEAL transacties variërend van € 0,29 bij Mollie tot een1 euro per transactie. Met de toenemende volumes en concurrentie staat de prijs onder druk. Dat zie je terug in de dalende tarieven voor iDEAL. Het loontdus de moeitePayment Service Providers (PSP’s)te vergelijken op dienstverlening, betaalmethodes enprijs. Klik hier om direct prijzen te vergelijken voor iDEAL, Bancontact, Achteraf betalen en creditcards

In het onderstaande overzicht staan de meest relevante partijen opgenomen in alfabetische volgorde. Door te klikken op een partij krijg je meer detail informatie over het bedrijf . Je kan je ook direct via OverOnlinebetalen aanmelden bij de verschillende payment service providers. Met de meeste partijen hebben we speciale aanbiedingen onderhandeld. Je kan hier gratis gebruik van maken. Je kan dus direct geld besparen en je voordeel doen. Klik hier om payment service providers voor België te vergelijken.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het aanbieden van meerdere betaalmethodes een positief effect heeft op je conversie. Wij raden dan ook aan om 3-4 betaalmethodes op te nemen bij je check-out. Als je alleen zaken doet in Nederland zijn de belangrijkste betaalmethodes: iDEAL, creditcard, PayPal en achteraf betalen met bijvoorbeeld Afterpay of Klarna. Heb je ook klanten uit België dan is Bancontact belangrijk om aan te bieden. Voor klanten uit Duitsland moet je Banksofort en of Giropay opnemen. Voor andere landen kan je het beste kijken op het overzicht buitenlandse betaalmethodes.

Payment Service Provider of beter bij mijn bank aankloppen?

Je kan niet zelfstandig een iDEAL betaling accepteren en daarom heb je een partij nodig die dit voor je regelt. Je kan dan terecht bij een payment service provider of bij je bank. Wij raden je aan om te kiezen voor een payment service provider omdat deze gespecialiseerd is in online betalen en hier veel ervaring in heeft. Voor banken is het meestal een van de vele diensten en dat merk je in de kwaliteit van systemen en service. Gespecialiseerde partijen zijn beter georganiseerd en innovatiever. De prijzen liggen bij de meeste partijen ook lager.

In de markt onderscheiden wetwee typen:

– Collecterende Payment Service Providers: deze partijenincasseren direct van de klant en storten de omzet door aan ondernemer met aftrek van de kosten voor de betaling. Je kan al je verschillende betalingen volgen en analyseren op je eigen accountpagina van de PSP.

–Payment Service Providers: deze partijen incasseren niet zelf maar faciliteren de betaling op hun platform via een bank of acquiring partij. De bank of acquirerbetaalt de omzet door aan ondernemer met aftrek van kosten. Als webwinkelier ga je aparte overeenkomstenaan met bank(en) en acquirer(s). Vrijwel alle payment providers in Nederland zijn collecterend.

Met welke kosten krijg ik te maken?

De kosten bij Payment Service providers verschillen behoorlijk. Sommige partijen werken met een transparante structuur en publiceren hun kosten helder op hun website. Andere partijen vermelden geen standaard kosten en vragen je eerst om contact op te nemen zodat ze een offerte op maat kunnen uitbrengen. Deze laatste partijen richten zich meer op grotere ondernemingen en laten kleinere bedrijven liever aan andere over.

Naast een transparante prijsstelling hebben payment service providers ook verschillende tarief structuren. Sommige zijn helemaal gratis zonder opstartkosten en maandelijkse kosten. Je betaalt hier alleen voor je transacties met je geactiveerde betaalmethodes zoals iDEAL Bancontact, Sofort, Paypal en anderen. Ander payment providers hebben pakketten samen gesteld met een vast bedrag per maand waar ze onderscheid maken in aantal betaalmethodes en service ondersteuning. Bij de grotere en duurdere pakketten daalt vaak ook de prijs die je betaalt voor een transactie omdat de veronderstelde volumes hoger liggen.

De kosten per betaalmethode zijn ook anders. Bij iDEAL betaal je altijd een vast bedrag per transactie en dat bedrag varieert van € 0,29 tot € 0,60 per iDEAL transactie. Bij grote volumes ligt dat lager. Voor andere betaalmethodes zoals Bancontact, Sofort, Achteraf betalen en creditcards betaal je meestal een percentage van het afgerekende bedrag en soms nog een klein vast bedrag. Klik hier voor een uitgebreider overzicht van de tarieven bij Payment Service Providers per betaalmethode

Wanneer heb je een Payment Service Provider nodig?

Als je als ondernemer online wilt verkopen dan moet je online betaalmethodes gebruiken zoals iDEAL, creditcards of bijvoorbeeld PayPal.

Maar waarom heb je dan een payment service provider nodig, waarom kan je het niet zelf organiseren?

Het is bijna ondoenlijk om individuele betaalmethodes zelfstandig in je webshop te zetten. Dit is lastig omdat je in zo’n geval voor elke betaalmethode een aparte overeenkomst en implementatie moet regelen met de aanbieder van een betaalmethode. Dat is veel werk, veel geregel en dus duur en inefficiënt. Het is veel sneller, goedkoper en overzichtelijker hier 1 partij voor te gebruiken die dit allemaal voor je regelt en die ervaring heeft in online betalen en de technische implementatie in je website.

Zelfs hele grote partijen werken meestal samen met Payment Service Providers. een goed voorbeel hiervan is internetreus Facebook die samenwerkt met Adyen op het gebied van online betalen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM werken ook allemaal samen met payment providers.

Het aanbod in Nederland is groot en van hoge kwaliteit. De meeste partijen hebben jarenlange ervaring en kunnen je goed helpen met je online betalen strategie. In die zin kan je ze ook zien als een partners die je bedrijf kan laten groeien en beter kan maken. Daarom is het verstandig je vooraf goed te verdiepen in de mogelijkheden en de behoeftes van je bedrijf en of deze aansluiten bij de payment provider. Dit voorkomt dat jealweer snel moet overstappen naar een ander bedrijf omdat een bepaalde betaalmethode niet beschikbaar is of dat de plugins met je website toch niet lekker werken. Het onderstaande overzicht helpt je bij een eerste selectie.

Payment Service ProviderKenmerken

Adyen

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards en 227 andere internationale methodes
- Plug-ins, HPP's en API's beschikbaar voor standaard webshops
- Uitgebreide fraudecontrole
- Mobiele betalingen
- Fast check-out

Meer over Adyen

Buckaroo

- Collecterende Payment Service Provider
- Nationale en internationale betaalmethodes (iDEAL, creditcards, PayPal, AfterPay en meer)
- Automatische betaalherinneringen per mail en sms in eigen huisstijl (en optie voor QR)
- Smart Checkout voor desktop, tablet en mobile payments (inclusief Apple Pay)
- Subscription Services en recurring payments voor abonnementen
- Gratis plugins voor Magento, Magento 2.0, Woocommerce, Shopware en Lightspeed
- Gratis support

Meer over Buckaroo
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (3)

CardGate

- Distribuerende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, PayPal, Bancontact (BE), Sofort (DE), CartaSi (It), EPS (Oostenrijk)
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie
- gratis antifraude 3DS en maatwerk voor creditcards
- Mobiele betaalpagina

Meer over CardGate
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (4)

CM payments

- Collecterende Payment Service Provider
- Nationale en internationale betaalmethodes voor heel Europa
- Een veilig en betrouwbaar online betaalsysteem
- Verhoog het aantal geslaagde transacties met de One Page Checkout
- Uitgebreide modules zoals Point2Pay, tokenisatie en fraudepreventie.
- Plugins voor Magento, Woocommerce, WordPress en vele anderen.
- Eenvoudige overstapservice en binnen 1 week live
- veilig betalen met een fraudemodule

Meer over CM payments

ICEPAY

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, machtiging, incasso, Bancontact (BE), BankGiro en Sofort (DE), EPS (Oostenrijk), Carte Bleu (Frankrijk), CartaSi (Italië), Dankort (Denemarken)
- Afterpay en Creditclick
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie

Meer over ICEPAY
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (6)

Mollie

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, Bancontact, KBC- Belfius en ING Pay betaalknoppen, creditcards, Cartes Bancaires, CartaSi, EPS en Przelewy24 (P24 uit Polen)
- Achteraf betalen met Klarna
- Robuuste Plugins voor verschillende platforms met integratie zonder technische kennis
- Recurring payments voor abonnementen

Meer over Mollie
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (7)

MultiSafepay

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, Incasso, Bankoverboeking, Bancontact, KBC- Belfius en ING Pay betaalknoppen, Sofort, GiroPay (Duitsland), CartaSi (It), Alipay (China) en EPS (Oostenrijk), Dankort (Denemarken)
- Fast check-out, snelkassa voor internet en mobiel
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie

Meer over MultiSafepay
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (8)

Pay.nl

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, PayPal, machtiging, incasso, Bancontact, Sofort Giropay en EPS (Oostenrijk)
-Achteraf betalen met AfterPay, Klarna, Billink en Capayable
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie

Meer over Pay.nl
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (9)

Rabobank Omnikassa

- Collecterende Payment Service Provider
- iDEAL, creditcards, machtiging en incasso
- alleen voor klanten van Rabobank

Meer over Rabobank Omnikassa

Sisow

- Collecterende Payment Service Provider
- IDEAL, Bancontact, Betaalknoppen van KBC, Belfius en ING (BE) en Sofort (DE), CartaSi, Carte Bancaire, Dankort (Denemarken), EPS (Oostenrijk), Nordea (Noorwegen)
- Achteraf betalen met Klarna, Afterpay, Billink, Capayable en Focum
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie

Meer over Sisow
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (11)

TargetPay

- Collecterende Payment Service Provider
- IDEAL, Bancontact en Sofort en Sepa Incasso
- Plugins beschikbaar voor makkelijke implementatie

Meer over TargetPay
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (12)

WorldPay

- Collecterende Payment Service Provider
- Segment: MKB en Corporate
- iDEAL, creditcards, incasso en 72 ander betaalmethodes
- Internationaal

Meer over WorldPay
Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (13)

Ingenico e payments

- Payment Service Provider
- leverancier van internetkassa's
- meer dan 150 lokale en internationale betaaloplossingen en valuta's
- Fast check out met one-click-buy oplossing
- Mobiele betalingen
- Geschikt voor grotere e-commerce partijen met de ambintie om internationaal te gaan

Meer over Ingenico e payments

Adyen, Buckaroo, Cardgate, Docdata, ICEPAY,Mollie, Multisafepay, Pay.nl, Rabobank Omni kassa, Sisow, Targetpay, Worldpay, Ingenico e-payments

Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (14)

As an expert in the field of Payment Service Providers (PSPs) and online payment methods, I've delved deep into the intricacies of this ever-evolving industry. My extensive knowledge comes from years of hands-on experience, staying abreast of market trends, and understanding the nuances of various PSPs and payment methods.

Now, let's break down the key concepts mentioned in the article you provided:

  1. Payment Service Providers (PSPs): Payment Service Providers are companies that facilitate online payments. They enable businesses to accept payments through various online methods such as iDEAL, credit cards, direct debits, PayPal, Bancontact, and Sofort.

  2. Market Overview in the Netherlands: The Dutch market has over 20 active PSPs, leading to a lack of clarity for users. There are significant differences in transaction rates, for example, ranging from €0.29 with Mollie to €1 per transaction. Increasing volumes and competition are driving prices down, especially noticeable in decreasing rates for iDEAL transactions.

  3. Choosing a PSP: It's crucial to compare PSPs based on services, supported payment methods, and pricing. Offering multiple payment methods positively impacts conversion rates, and the recommended methods in the Netherlands include iDEAL, credit cards, PayPal, and options for deferred payment like Afterpay or Klarna.

  4. Types of PSPs: There are two main types of PSPs:

    • Collecting PSPs: Directly collect funds from customers and transfer revenue to the business after deducting costs.
    • Distributing PSPs: Facilitate payments on their platform through a bank or acquiring party, with the bank/acquirer transferring revenue to the business after deducting costs. Most PSPs in the Netherlands are collecting.
  5. Costs Associated: PSP costs vary significantly. Some providers have transparent structures with published costs on their websites, while others require contacting them for a custom quote. The pricing models include transaction-based fees, monthly fees, and varying costs per payment method.

  6. Popular Payment Methods: Different payment methods have varying costs. For instance, iDEAL has a fixed transaction fee (€0.29 to €0.60), while others like Bancontact, Sofort, Afterpay, and credit cards involve a percentage of the transaction amount.

  7. When Do You Need a PSP: For online businesses, using payment methods like iDEAL, credit cards, or PayPal is essential. However, managing individual methods independently is impractical. Employing a PSP streamlines the process, saving time and resources. Even large entities like Facebook and airlines like KLM collaborate with PSPs.

  8. Overview of Dutch PSPs: The article provides a list of prominent Dutch PSPs with their characteristics. Some notable names include Adyen, Buckaroo, CardGate, CM Payments, ICEPAY, Mollie, MultiSafepay, Pay.nl, Rabobank Omnikassa, Sisow, TargetPay, WorldPay, and Ingenico e-payments.

In conclusion, navigating the realm of PSPs involves careful consideration of services, costs, and the needs of your business. The provided overview of Dutch PSPs serves as a valuable resource for making an informed decision in selecting the right partner for online payment processing.

Payment Service Providers - Vergelijk ze hier allemaal! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5648

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.